lauantai 21. maaliskuuta 2015

Ratatreeniä sunnuntaille

Helmikuu 2014 (C) Aliisa
Eilen olikin viimehetken treenit huomisiin estekisoihin. Niin kuin arvelinkin etukäteen, en mennyt Rutulla vaan jollakin muulla - tosin epäilyksistäni huolimatta en Mussulla vaan Sepolla. Minun ja toisen ryhmäläisen kohdalla luki Ruttu/Seppo eli sovimme keskenämme kummalla hevosella menemme. Molemmille se oli aivan se ja sama, joten itse päädyin Seppoon sillä kunnolla olen ratsastanut sillä viimeksi vuosi sitten. Olen aina tykännyt Seposta, joten odotin tuntia innolla.

Oltiin tallilla paljon normaalia aikaisemmin, joskus kymmentä vaille viisi. Oon huomannut, että jos ollaan vähänkin normaalia aikaisemmassa niin mulle tulee lopulta kiire. Näin kävi tälläkin kertaa. Muiden hevosilla oli kaikki varusteet päällä kun itse vasta aloin satuloimaan - ja lopulta huomasin että satula oli väärä eli koulusatula. Mitenkään myöhässä en ollut sillä esteet oli juuri saatu koottua ja porukka alkoi pikkuhiljaa kavuta hevosten selkään.

Oli ihana tunne saada hevonen laukkaamaan heti eikä vasta valovuosien päästä! Seppo on vaan niin helppo ratsastaa - ainakin Ruuvin jälkeen - joten kun sain ruunan laukkaan, ei tarvinnut muuta tehdä kuin ohjata ja pitää pohkeet lähellä. Tokaisinkin eräälle ryhmäläiselle, että Sepon laukka on ihanan tasainen enkä pomppinut yhtään mihkään suuntaan kuten esimerkiksi Ruuvilla. Mitä tasaisempi laukka, sitä paremmin pystyn istumaan ja ratsastamaan - sama koskee myös ravia.

Jotakin ratapiirroksen tapaista. Numerot tarkoittavat esteiden hyppyjärjestystä. Ovi piirroksessa oikealla. Este 3 on liian lähellä seinää piirroksessa, samoin okseri on liian keskellä. Este 4 taitaa olla myös liian jyrkästi piirretty.
Aloitettiin hyppääminen esteeltä 1, joka oli silloin vielä ristikkona. Heti verkassa meidän piti saada tie okserille kuntoon, mutta emme kuitenkaan hypänneet estettä vaan menimme sen ja kirjavan pystyn välistä. Seppo oli alkuun suht tahmea, ja tultiin ensimmäisellä kerralla vähän kummallisesti. Toisella kerralla Seppo kielsi samaiselle ristikolle - mulla ei oo mitään käryä miksi: tultiin aina tälle esteelle vähän vinossa, vauhti oli sama kuin edellisellä kerralla... Lisäksi kuulin kaveriltani, ettei Seppo yleensä kieltele. Raipalla muistutus ja lopputunnin aikana ei tullutkaan kieltoja.

Tehtiin ristikosta pysty ja otettiin mukaan myös okseri. Jännitin vähän, että päästäänkö me Sepon kanssa okserin yli, sillä este näytti julmetun isolta. Molemmat kerrat menivät kuitenkin hyvin, ensimmäisellä kerralla olisi vauhtia voinut olla inasen enemmän, mutta toisella vauhti oli ok.
Seuraavana tultiin radan esteet 3 ja 4. Ensimmäisellä kerralla lähdettiin kirjavalle pystylle vähän kaukaa ja vihreälle tultiin kiemurrellen ja lähes kieltäen. En edes tiedä hypättiinkö este ravissa vai laukassa. Toinen kerta meni myös hyvin, vaikka Seppo edelleen kummaksui estettä, vaikka se ihan normaali olikin. Viimeisenä tultiin täplikäs kuningatareste eli este 6. Tässäkin Seppo vähän epäröi hyppyjä, mutta hyppäsi kuitenkin, tosin aika pohjasta. Toinen kerta menikin jo vähän paremmin, vaikka edelleen ruuna epäröi hypätä.

Rata sujui todella hyvin. Ajattelin ensin, että ei millään päästä tuota kahden askeleen sarjaa pudottamatta, sillä käännös neloselta sille oli aika tiukan oloinen. Paikat osui hyvin kohdalleen ja sarjakin meni hyvin, vaikka vauhti hyytyi sille kääntyessä jonkinverran. Rata tuntui niin helpolta Sepon kanssa. Jos olisin saman radan joutunut hyppäämään Mussulla vielä samalla korkeudella, olisin varmasti tippunut useammin kuin kerran. Radan jälkeen Marjo sitten sanoi, että olen aivan erilainen ratsastaja kun olen mennyt Ruuvilla, paljon määrätietoisempi, ja se kuulemma näkyy ratsastuksessa. Ei kipuu ilman hyötyy, vai mitä? Esteet olivat omaan silmään noin 70 senttisiä. Rakastuin Seppoon niin paljon, että suunnittelen jo mahdollisia kisoja sen kanssa... ;)

Vaikka en hypännyt Rutulla eilen ainuttakaan estettä, menen kisoihin luottavaisin mielin. Luotan Ruttuun täysin 110 prosenttisesti ja luokka on kuitenkin sen verran pieni verrattuna siihen, mitä olen sillä korkeimmillaan hypännyt. Oma starttini on yhden jälkeen ja verryttely ennen yhtä. Harmittaa kun kenttä on niin jäässä, niin juoksevaa verryttelyä ei ole - se olisi ollut paljon helpompi kaikille ja lisäksi kisoissa ei menisi niin kauaa aikaa. Luokassa on omasta mielestäni koviakin kilpailijoita, esimerkiksi Golosny. Muilta talleilta tulee neljä ratsukkoa ja muista seuroista kaksi ratsukkoa. Kisapäivä venyy omalta osaltani yli kolmeen, sillä olen toimihenkilönä viimeisessä luokassa - saa nähdä mitä siitäkin tulee, sillä viimeksi se ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut mennä.. Tosin nyt on eri tehtäväkin kuin viime vuoden seuraestemestaruuksissa. Toivottavasti kaikki menee hyvin niin kilpailijana kuin toimihenkilönä - kaikilla.

Oletko sinä menossa viikonlopun aikana kisoihin vai oletko jo kenties tällä viikolla käynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti