lauantai 3. tammikuuta 2015

Ongelmia kuvauksessa?

Kuva-arvoitus: keitä ovat alla olevien kuvien hevoset?






Moni varmaan tunnistaa ainakin yhden kauraturvan, mutta kolme muuta ovat paljon vaikeammin tunnistettavia. Ulkoilutin tänään ensimmäistä kertaa Canonia heppailun merkeissä, ja pakko sanoa että olen tyytyväinen. Siitä huolimatta oon koko iltapäivän katsoessani päivän kuvia pohdiskellut ja kysynyt itseltäni kysymyksen.

Kuinka vaikeaa on saada onnistunut kuva eläimestä, joka tunkee aivan kameraan kiinni, menee perimmäiseen nurkkaan tai on yhtä ilmeetön kuin kivi? Katsotaan samalla kun kerron mikä oli minkäkin hevosen kohdalla vaikeaa...


"Painu hiiteen sen kameras kanssa"


Ilo on yleensä helppo kuvattava, ja oonkin saanu siitä ennen tallinvaihtoa tosi kivojakin kuvia, mutta tänään ei meinannu oikein onnistua. Parissa kuvassa korvat on kyllä niin hörössä kuin mahdollista, mutta pääosin mentiin sillä "ei mua kiinnosta" -linjalla. Kun yritti ottaa kivaa kuvaa ponin ollessa keskellä tarhaa, niin ei - se köpöttelee muina miehinä portille, jolloin jouduin menemään milloin minnekin saadakseni edes siedettävän kuvan. Ilo on kuva-arvoituksen ensimmäisessä kuvassa.



Santtu on tapaus, joka tulee aina portille odottaen että pääsisi sisälle. Kun sitä ei sitten otettukaan sisään, meni se tarhan perimmäiseen nurkkaan. Kuvat meni pilalle, sillä lumen sataessa tarkennukset menivät ihan päin metsiä. Tästäkin oon onnistunut saamaan hyviäkin kuvia, mutta nyt hyvät kuvat jäi lähes täysin. Santtu on kuva-arvoituksen toisessa kuvassa.



Muuten hyvä kuva, mutta hevonen on väärinpäin...


Helmi on mulle ihan uusi tuttavuus, ja oonkin nähny sen vain kerran joten en yhtään tiennyt millainen tamma on kuvatessa. Ja niinhän se oli, että Helmi osoittautui kunnon linssiluteeksi - tai no, tuli portille ja seurasi kuvaajaa. Niinpä kuvat jäivät aika huonoiksi sen osalta. Helmi on kuva-arvoituksen kolmannessa kuvassa.




Ville on varsin ärsyttävä tapaus kuvata. Ruunanketale on niin ilmeetön, että vaikka kuinka maiskuttaisi, niin ne korvat eivät vaan käänny eteen! Murr... Ihan kivoja kuvia siitäkin sai, varsinkin tuo ylempää löytyvä silmäkuva jossa taustalla satama. Ville on kuva-arvoituksen neljännessä kuvassa.





Nasti on yleensä helppo kuvattava. Maiskuttaessa sen korvat osoittavat heti eteen, ja varsinkin kun Roosa oli vielä jeesimässä, sai siitä kivojakin kuvia ruunan keskittyessä häneen. Kesäisin tosin ruoho tuntuu olevan kiinnostavampaa, eikä kuvaajan ojentamat vihreät kelpaa. Tänään en huomannut mitään ongelmaa kuvatessa - mahtava poni!



Sylvi on myös sitä ilmeetöntä sakkia. Lisäksi poni on tumma, mikä hankaloittaa kuvaamista. Ainakin omasta mielestäni tummat hevoset näyttävät helposti liian tummilta lumea vasten (kimot taas eivät näy kunnolla kuvissa), kesäisin ei tietenkään mitään ongelmaa. Sylvistä en saanutkaan kuin yhden onnistuneen kuvan, ja toisen ihan siedettävän.

Oli sattuman kauppaa, että on kulunut vuosi siitä kun lopetin tunnit Mikkolassa ja satuin juuri tänään mennä kuvaamaan. Vasta eilen yöllä tajusin asian, ja pohdin että onko siitä tosiaan jo niin kauan. Tänään kuitenkin touhuilin lähes vanhaan malliin pistäen yhden hevosen kuntoon tunnille ja vieden maneesille, loimittaen pari hevosta, vieden yhden tarhaan, purkaen ponin tunnilta, katsellen tuntia ja kuvaillen. Nyt en ajatellutkaan käydä Mikkolassa enään tämän kevään aikana, ja aika epätodennäköistä on etten syksylläkään - saa nähdä miten käy.
Parin viikon päästä taas tulee täyteen vuosi Ponilaaksossa vakkarina. Pientä toivettakin elättelen, sillä kun vuosi tulee täyteen niin mulla ratsastustunti. Mutta ei tästä sen enempää, ensi viikolla nähdään toteutuuko mun pieni toive kun esitän sen Marjolle. Tosiaan, tunnit alkavat taas ensi viikolla, ihan mahtavaa päästä taas kunnolla tuuppailemaan näin kuukauden tauon jälkeen. Toisaalta kyllä ne hevosetkin lomaa tarvitsevat,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti