tiistai 11. marraskuuta 2014

Ajatus ei vaan kulje

Terve taas pitkästä aikaa! Mulla ei oo ollu nyt mitään postaamisen aihetta, joten päätänkin kysyä teiltä: millaisia postauksia haluaisitte nähdä tulevaisuudessa? Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä haluatte lukea täällä. Tän postauksen venyminen johtui yksinkertaisesti siitä, että odotin mahdollisia kuvia, joita ei kuitenkaan loppujen lopuksi ollut, joten nappasin vain pari kuvaa leiriltä mitä en ole julkaissut missään - perjantain tunnin ratsusta. Kerrankin mun muokkaukset onnistu edes jotenkin! :D

27.07.2014, aamun koulutunti (siirtymiset)

31.07.2014, illan estetunti (rataharkat)


Mutta nyt perjantaiseen istuntatuntiin, jonka menin Patulla. Ruunan selkään pääsinkin taas pitkästä aikaa, viimeksi maaliskuun lopulla. Patu on Makkaran tavoin hevonen, jolla en oikein osaa ratsastaa. Patu on kyllä herkkä ja liikkuu eteenpäin, mutta en saa koottua sitä juuri mitenkään. Nyt kuitenkin kun perehdyttiin istuntaan ja löysin pari ongelmakohtaa, niin ratsastuskin tuntui jotenkin helpolta. Ratsastin paria tehtävää lukuunottamatta koko tunnin normaalia pidemmällä ohjalla ja musta tuntui, että poni liikkuikin paljon paremmin kuin puoli vuotta sitten.

Ensimmäinen tehtävä tehtiin kahdeksikolla: keskiympyrä mahdollisimman hitaassa ravissa ja kahdeksikon toinen ympyrä tehtiin toiseen päätyyn mahdollisimman nopeassa, "shettisravissa". Alkuhakemisen jälkeen löytyi sekä hidas että nopeakin ravi. Tehtävä vaihdettiin laukkatehtäväksi, jossa molemmilla ympyröillä laukattiin puoliympyrää. Pari kertaa meillä nousi väärä laukka kun Patu olisi mennyt kaverin perässä oikealle, mutta minä vasemmalle. Pidennettiin välillä laukkapätkää ja lopulta laukattiin melkein koko ympyrän verran.

Keskiympyrällä sitten tehtiin erilaisia istuntaharjoituksia pääosin ravissa ja laukassa. Piti ottaa jalustimia pois jalasta ja laittaa takaisin ravissa/laukassa - jotka kyllä multa oli välillä ihan hakusessa - ja nostella polvia ylöspäin. Jälkimmäinen oli mulle ainakin aika vaikea, koska aloin samalla pomppimaan selässä enemmän ulos, molemmissa askellajeissa. Laukassa mun piti tosissaan keskittyä että pysyisin siellä, ja haastetta toi vielä laukan ylläpito - se kun vaihtui raviksi monta kertaa tehtävän aikana.

Myöhemmin otettiin laukkaa keskiympyrällä. Kierroksen jälkeen ruvettiin hidastamaan laukkaa, ja hetkeä myöhemmin sain kuulla mua hiukan "järkyttäneen" lauseen: Senja anna vaan pidempää ohjaa, vielä, vielä, vielä... Lopulta ohja oli sen verran pitkä, ettei mulla olis ollu melkeinpä mitään mahdollisuuksia pysäyttää ponia jos se olis lähtenyt - paitsi tietty istunnalla, mutta se ei ollu sillon heti ensimmäisenä mielessä. Siinä sitten laukkailtiin muutama kierros, välillä poni meni vähän reippaammin ja välillä oikein hitaasti. Mun tehtävä oli lähinnä käyttää istuntaa vauhdin säätelyyn - jep, en vain istunut selässä vaan tein myös töitä, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Siirtyminen ravipätkän kautta käyntiin onnistui todella hyvin istunnan ja äänen kanssa ja välikäynneillä taputin ja kehuin Patua - ja paljon.

Loppuun tultiin vielä neljän ravipuomin sarja, jossa joka askeleella ylitettiin puomi. Tultiin tää muistaakseni neljään kertaan, joista kerran mentiin kaksi puomia kerrallaan. Vauhti oli vain yksinkertaisesti liian kova, joten hidastin aika reippaastikin. Muuten tehtävä sujui hyvin, ja sivusilmällä vilkaisin, että Patu pyöristyikin pariin kertaan hetkellisesti. Oon todella tyytyväinen tuntiin ja tuntui että opin taas istunnasta lisää - todellisuushan on varmasti eri... :D

Huomasin loppukäyntien aikana, että istun hitusen vinossa - tai ainakin tunnen vasemman istuinluuni paljon paremmin kuin oikean. Toinen asia jonka huomasin, on se, että tämän vuoden aikana olen kerännyt enemmän itseluottamusta - ja tietysti lisännyt luottamusta hevosiin, ihan kenen tahansa hevosen kanssa en uskaltaisi päästää ohjia täysin löysiksi niin kuin Patun kanssa - tämän vuoden aikana. Ihan mahtava tunne! :)

Perjantaina mulla on ihan normaali tunti Ponilaaksossa, jospa nyt pääsisi hyppäämään pitkästä aikaa - viimesimmästä hyppykerrasta on nimittäin 9 viikkoa jos vain oikein laskeskelin. Lauantaina on sitten myös yllätyshevostelua tiedossa, mutta siitä en sano sen enenpää. Mutta mukava päivä on tiedossa, lähestulkoon kaikin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti